Работещите във фериботния комплекс "Свищов - Зимнич" не са оборудвани със защитни маски и облекла за предпазване от заразата с коронавирус, съобщи БНР.

За неразпространение на заболяването се разчита на мерките, които ще предприеме Гранична полиция.

За екипажа на ферибота и работещите на касите за плащане на таксите от леките автомобили и тировете са поръчани защитни маски от София, защото в Свищов и Зимнич няма, заяви управителят на комплекса Никола Попов и посочи, че не са получавали официално указания какви мерки да вземат за неразпространение на заразата с коронавирус. 

Корабът по фериботната линия Свищов - Зимнич днес не работи, защото е повреден. Очаква се до възстановяване на курсовете към края на седмицата да бъдат предприети превантивните мерки.

Временен медицински пункт е разкрит на граничния пункт Дунав мост, в който служители на Регионалната здравна инспекция в Русе проследяват пристигащите от Италия и Китай. На всички им се мери телесната температура безконтактно и им се предоставят анкетни карти за попълване.

Служителите на "Гранична полиция" оказват съдействие на медиците като насочват гражданите за преглед. На граничния пункт няма термокамери.