Работник загина тази сутрин от токов удар при изпълнение на служебните си задължения в Мини "Открит въгледобив" - Перник, съобщи bTV.

Първоначалната информация беше, че инцидентът е в "Топлофикация - Перник. На обекта "Открит въгледобив" работят командировани служители на топлофикацията.

Първоначалната информация беше, че инцидентът е в "Топлофикация - Перник". На обекта работят командировани служители на топлофикацията.

От Главната инспекция по труда (ГИТ) потвърдиха, че е загинал работник и добавиха, че разследват случилото се, но не коментираха подробности.

Загиналият работник е на около 50 години, а инцидентът е станал в пресевната инсталация при пернишките гробища. Според запознати условията за работа там са нечовешки.

Според предварителни данни на обекта, където се обогатява и пресява въглищен прах, работят около 30 души. В момента работата е спряна и мястото е празно.

Малко по-късно изпълнителният директор на "Топлофикация Перник" АД Любомир Спасов изпрати съболезнователно писмо до семейството на загиналия работник.

"Работникът от началото на месеца е работил към звено "Пресевно-обогатителен възел" на предприятието, което тепърва се изгражда и развива. Смъртта му е настъпила при трудова злополука вследствие от токов удар по време на изпълнение на своите служебни задължения.

Ръководството на "Топлофикация Перник" АД уверява всички, че спазва необходимите условия за безопасност на труда, но за съжаление такива трудови инциденти се случват при подобен тип дейности", се казва в писмото.

От управлението на дружеството се ангажират да съдействат, "с каквото могат" на семейството, осъзнавайки, че никоя помощ не би могла да компенсира тяхната загуба.