Работник пострада тежко при мощна авария на електропровод в столичния квартал "Витоша", съобщи Нова.

Инцидентът е станал до новострояща се сграда, на метри от въздушен електропровод 110 kV. Мощният гръм е стреснал жителите на столичния квартал. По разкази на очевидци при инцидента е имало волтова дъга.

Мъжът е транспортиран по спешност в УМБАЛСМ "Пирогов" с опасност за живота.

От "Пирогов" съобщиха, че мъжът веднага е бил приет в противошокова зала на Клиниката по изгаряне. За него се грижи екип от специалисти. Медиците правят оценка на състоянието и пръвична обработка на нараняванията му.

Състоянието на пострадали е изключително тежко. Той е с обширни и дълбоки изгаряния. В момента пациентът е настанен в реанимация, където е поставен под реанимационно лечение и активно наблюдение. Лекарите се борят за живота му.

Авария остави повече от 10 софийски квартала без ток
Обновена

Авария остави повече от 10 софийски квартала без ток

Студентски град, Симеоново, Витоша, Киноцентър, Ярема, Железница, Бистрица, Малинова долина, Драгалевци и Бояна

Заради взрива ЧЕЗ спря електрозахранването в редица квартали на София. Без ток са "Студентски град", "Драгалевци", "Симеоново", "Витоша", "Малинова долина" и други. Хиляди домакинства са без ток.

Според информацията на електроразпределителното дружество инцидент със съоръжение 110 kV, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), е наложил изключване на подстанция Студентски град.

От електроразпределителното дружество полагат усилия да захранят засегнатите клиенти по алтернативен път в максимално кратък срок.

Строителни дейности са причина за изключването на ЕП 110 kV "Железница" на ЕСО в София, съобщиха малко по-късно от Електроенергийния системен оператор (ЕСО), цитирани от БНТ.

От строежа са нарушили габарита на ЕП 110 kV "Железница" в град София, собственост на ЕСО.

Според ЕСО от строителната компания не са се съобразили с изискванията за безопасност и са предприели неправомерна манипулация. Пострадалият работник не е служител на ЕСО.