Работниците и служителите на „Агролеспроект" ЕООД, членове на КТ „Подкрепа, са в гражданско неподчинение. Причината е назначаването на Атанас Петков за управител на фирмата.

От там обясняват, че на общо събрание на колектива на 31 май 2010 г. е било взето решение за подкрепа на инж. Румен Райков - досегашен управител на фирмата, който работниците описват като професионалист.

На мястото му обаче е назначен управител без никакъв ценз и опит в горския сектор и човек, непознат за колектива, изтъкват от „Агролеспроект".

Председателят на Национална Федерация „Земеделие и горско стопанство" на КТ „Подкрепа" Анелия Начева съобщи, че протестиращите са блокирали входа на „Агролеспроект" ЕООД и са решени да не допуснат новия управител до фирмата. Работниците и служителите ще останат в гражданско неподчинение до отстояване на позициите си, заяви още Начева

Според тях промяната в ръководството е нелогична, при положение, че фирмата е една от малкото, които са в много добро икономическо състояние - контраст на общото лошо икономическо и финансово състояние в национален мащаб.

Фирмата е от ключово значение за работата и функционирането на ИАГ и нейните поделения.

Ние вече поехме тежестта на кризата със значително намаление на цените за инвентаризация на горските ресурси. Поехме я с разбиране и отговорност. Но не можем да приемем перспективата, която ни се предлага. Тя е неаргументирана и нелогична, категорични са протестиращите. Те я определят за рискова в личен план и не в интерес на държавата и ведомството.