Полицията ще помага при организацията на раздаването на пенсиите в пощите в Габрово и Плевен, съобщи социалният министър Деница Сачева, цитирана от "24 часа".

Причината за мярката са установените до момента четири случая на заразени с коронавирус.

По думи на Сачева са водени разговори с транспортния министър Росен Желязков и министъра на вътрешните работи Младен Маринов в областите, в които в момента са обявени извънредни мерки заради COVID-19.

Тя посочи, че органите на реда ще следят пенсионерите да стоят на разстояние един от друг и при възможност да не се струпват в определени часови пояси.

Смут пред болницата в Плевен заради затворени отделения

Смут пред болницата в Плевен заради затворени отделения

Връщат онкоболни, извършват се само спешни операции

Издадени са инструкции към "Български пощи", така че да организират изплащането на пенсиите, без да има застрашаващи ситуации за възрастните хора, които са от най-рисковите категории, обясни още министърът.

Освен това тя призова хората да използват електронни услуги, ако имат такава възможност.

Припомняме, към момента в България има четирима пациенти с положителни тестове за наличие на коронавирус. Първите двама са мъж на 27 г., лекуван в общинската болница в Плевен и 75-годишна жена от Габрово. В Габрово е заразена и медицинска сестра, която не е имала досег с болната пациентка. В Плевен с положителен тест е 61-годишен мъж, бил в една стая с 27-годишния пациент.

Продължава издирването и тестването на всички, които са имали контакт с тях.

Четиримата пациенти с положителни тестове за коронавирус са добре.

Няма новоустановени случаи на коронавирус

Няма новоустановени случаи на коронавирус

Изследват старчески дом в Габрово