Разкриха кабинет за безплатни ваксинации срещу COVID-19 в Стара Загора.

Те ще се извършват в Кабинет № 18 в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" съобразно фазите на Националния имунизационен план.

Кабинетът ще работи всеки вторник от 10.00 до 12.00 часа. В посоченото време ще се поставят ваксини най-много на 30 пациенти. Ако броят им е достигнат, желаещите ще бъдат записани за следващата седмица.

От ръководството на Университетската болница съобщават, че квотата за 16 и 23 февруари вече е запълнена. В понеделник са се записали 74 души, предимно медицински и педагогически персонал, които попадат в първа и втора фаза от Националния имунизационен план. Разкриването на кабинета е направено във връзка със заповед на министъра на здравеопазването.

163 са новите случаи на коронавирус, излекуваните са 327

163 са новите случаи на коронавирус, излекуваните са 327

Положителните проби са 9% от направените

Списъкът с желаещите да се имунизират е изпратен в здравната инспекция в Стара Загора. РЗИ ще определи количеството ваксини и кога те ще бъдат поставени на хората, които имат право на това.

Желаещите трябва да предоставят резултат от направен 48 часа преди ваксината антигенен тест или PCR тест, който е отрицателен, с подпис и печат от оторизирана лаборатория; да попълнят предварително формуляр за информирано съгласие и да предоставят телефонен номер и имейл адрес.

Записване за имунизация се извършва предварително на телефон 042 698 502, всеки понеделник от 9.00 до 16.00 часа.

Твърдо против ваксините са 20% от учителите

Твърдо против ваксините са 20% от учителите

25% от родителите искат децата им да бъдат тествани