Сигнал за пожар в житен блок в района между Чепинци и Челопечене е получен към 12.50 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.

На място са три противопожарни коли и огнеборци.

Малко след 17,30 часа
от МО съобщиха, че пожарът е ликвидиран. Продължават контролните замервания на въздуха. В момента се извършва и контролна проверка на състоянието на пътя между  Чепинци и Челопечене, за да бъде възстановено движението        

По първоначална информация, от развилата се висока температура останалите в района снаряди избухват.

На мястото има и екип на Министерството на отбраната.
На този етап са взети мерки за недопускане на разрастването на огъня, който е на площ около 10 декара.

По информация на столичната пожарна, няма непосредствена опасност за жителите в района и тяхното имущество.

Тъй като пламъците са в близост до Околовръстния път, полиция е отцепила движението за МПС. Временно е затворена северната дъга на Околовръстния път.

Уведомени са Генералният щаб на БА и Гражданска защита.

По-късно от пресцентъра на Министерството на отбраната съобщиха, че пожарът е въникнал в 12.55 ч. Той е довел до взривяване на боеприпаси, намиращи се в района на непочистената нива.

Пожарът е с фронт 500 м. и се движи по посока на поделението в Челопечене, но няма опасност да го достигне, поради наличието на малка река.

Незабавно са предприети мерки за ограничаване на пожара и веднага е спряно движението в отсечката по пътя между Чепинци и Челопечене. Там се намират военнослужещи от Военна полиция, Противопожарната служба и модулно формирование от Българската армия за обезопасяване на боеприпаси.

На всеки 10 минути се извършва наблюдение за съдържание на вредни вещества във въздуха.