В Бургаска област са разкрити рекордните 623 легла за лечение на коронавирус болни. По данните от тази сутрин капацитетът на отделенията е зает на 91 процента, съобщава БНТ.

Бургас трайно се нарежда на второ място по брой новозаразени от коронавирус у нас след столицата София. За вчерашния съботен ден са установени 294 новозаразени с COVID-19.

Заради ръста на заболели, постоянно се налага да се разкриват допълнителни легла в COVID отделенията на болниците. В петък се наложи кардиологията на държавната болница да бъде също трансформирана в COVID отделение и така на практика целият терапевтичен корпус на лечебното заведение е предназначено за място за лечение на пациенти с COVID-19.

Бургас въвежда вечерен час за непълнолетните
Обновена

Бургас въвежда вечерен час за непълнолетните

Носенето на маски навън става задължително

Най-голямото предизвикателство пред ръководството на болницата и регионалните здравни власти е намирането на персонал. При разкриване на ново отделение трябва да се осигури медицински персонал за него, така се налага и медици да се командироват.

Още миналата седмица бяха въведени бяха и по-строги мерки като носене на маски на открито и вечерен час за младежите, а Бургас беше и сред областите, които първи спряха концертите и спортните мероприятия.