Рекорден брой от 360 полицаи ще бъдат командировани в община Несебър за летния сезон. Това съобщава БНР, цитирайки думите на директора на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов по време на среща с консули и с посланици на чужди държави у нас, която се проведе в Несебър.

Предвижда се за първа година освен полицаи от Румъния, Полша и Чехия да има и командировани служители на реда от Германия.

През миналия туристически сезон регистрираните престъпления на територията на община Несебър са намалели с 25%. Общо 649 са чуждестранните туристи, станали жертви на кражби и грабежи. От тях най-много са пострадалите руснаци и англичани.

Слънчев бряг вече се подготвя за летния сезон

Слънчев бряг вече се подготвя за летния сезон

На 1 юни е официалното откриване на сезона

Старши комисар Калоян Калоянов посочи, че приоритет при работата на полицията през предстоящия сезон ще бъдат нарушенията на обществения ред с по-голям обем в сравнение с останалите - например джебчийските кражби.

От своя страна почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов предупреди, че в курортния комплекс "Слънчев бряг" нелицензирани шофьори мамят туристите, привличайки ги с ниски цени.

Кметът на Несебър Николай Димитров съобщи, че по проект за охрана се предвижда в Слънчев бряг да бъдат монтирани 93 нови камери за видеонаблюдение.