Сметка за рекордно количество консумирана вода получи мъж от Кубрат. Над 800 кубика е отчел водомер на едно домакинство, съобщи bTV.

Отчетът е за 850 кубика вода за 11 месеца. След приспадане на вече платени суми за същия период се оказва, че мъжът дължи пари за още 575 кубика.

Собственикът на къщата обяснява, че ако някъде има авария и тече вода, в къщата трябва да има малък язовир, но виждат никъде да тече.

Голяма част от отчетения период е през зимата, когато по традиция и разходваната вода е по-малко от останалата част от годината.

На адреса е бил изпратен екип, който подмени устройството, отчело рекордната консумация, въпреки че след проверка от ВиК казват, че то работи безпроблемно. А за отчетената вода трябва да се платят около 2 000 лева.

Мъжът отбелязва, че е сигурен, че тези пари по един или друг начин трябва да ги плати, защото иначе нямало спасение. 

От ВиК поясняват, че са спазили всички нормативни изисквания при отчета на водомера. Показанията му са били проверявани веднъж годишно, защото нямало осигурен достъп до него. А, ако сумата не бъде доброволно платена, ще бъде потърсена по съдебен ред.