Завърши ремонтът в платното за Бургас на 22 км от АМ "Тракия" в участъка между Пловдив и Стара Загора. Движението между 134-ти и 156-ти километър на автомагистралата се прехвърля двупосочно в ремонтираното платно за Бургас и веднага започва работата в посока София.

Целта е строителните дейности да завършат колкото се може по-скоро, преди началото на активния туристически сезон, и по АМ "Тракия" да се пътува удобно и безопасно.

На 50 градуса ще издържа асфалтът на АМ "Тракия" между Пловдив и Стара Загора

На 50 градуса ще издържа асфалтът на АМ "Тракия" между Пловдив и Стара Загора

Поставят специална мрежа

Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.

22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г. Строителните работи предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, възстановяване на пътни знаци и др.

В момента движението на леките автомобили в ремонтирания участък е прехвърлено двупосочно в платното в Бургас, а тежкотоварните превозни средства преминават по обходен маршрут: от пътен възел "Пловдив Изток" при 133-ти км на АМ "Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел "Плодовитово" при 165-ти км и обратно.

Борисов разпореди забързване на ремонтите по АМ "Тракия"

Борисов разпореди забързване на ремонтите по АМ "Тракия"

Отказа да говори за предстоящата среща с Путин