Инж. Росица Итова поема управлението на "ВиК" ЕООД - София. Решението за рокадата в ръководството на ВиК оператора, който предоставя услуги на територията на София област, е на Управителния съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД.

Това съобщиха от пресцентъра.

От там обясняват смяната с на натрупването на загуба от 25 млн. лв. при предишното ръководство.  "ВиК" ЕООД - София е едно от най-задлъжнелите дружества от структурата на "Български ВиК холдинг" ЕАД. В периода, в който досегашният управител на "ВиК" ЕООД - София инж. Иван Иванов управлява дружеството негативният финансов резултат се задълбочава драстично, твърди холдингът.

Към 30.09.2023 г. "ВиК" ЕООД - София отчита непокрита загуба с над 35% повече в сравнение с непокритата загуба от 18,1 млн.лв. към 30.09.2022 г. За първото 9-месечие на настоящата година текущата загуба е в размер на 2,2 млн. лв.

Итова е ВиК инженер с дългогодишен стаж във "ВиК" ЕООД - София и един от утвърдените с експертизата си специалисти в сектора. Тя работи във ВиК оператора от 2000 г. до февруари 2023 г., като последните 4 г. е била главен инженер на дружеството. Инж. Итова подаде документите си за вписване в Търговския регистър. Тя е строителен инженер по водоснабдяване и канализация от ВИАС със следдипломна квалификация по икономика и мениджмънт на ВиК сектора от УНСС. Ръководството на ВиК Холдинга ще разчита на нея за оперативен план за финансово оздравяване на оператора, се отбелязва в прессъобщението.

От ВиК протестират в София заради уволнението на управителя Иван Иванов

От ВиК протестират в София заради уволнението на управителя Иван Иванов

Протестът започва утре в 8 часа пред сградата на Български ВиК холдинг

Влошено финансово състояние и на "ВиК" ЕООД - Пловдив е причина УС на "Български ВиК холдинг" ЕАД да смени управителя на оператора и там. Дългогодишният главен инженер на оператора - инж. Антон Гълъбов поема управлението на дружеството. Основание за смяната на ръководството е незадоволителното финансово управление в последните две години., довело до непокритата загуба на дружеството към 30.09.2023 г. в размер на над 16 млн.лв.

Припомняме, че служители и членове на ръководния състав на ВиК София област протестираха в понеделник пред сградата на Български ВиК холдинг.  Причината за демострацията е недоволството на хората от дружеството поради уволнението на управителя Иванов, съобщава БТА.

Снимка 642783

Източник: БГНЕС

Смяната се прави, докато съм в отпуска без никакъв разговор и без никакви мотиви, каза Иванов пред журналисти. Нашата професия на ВиК инженерите е много трудна и е на изчезване. Ако служителите напуснат, не знам как ще работи дружеството. Имам сведения, че ВиК дружествата в страната са разделени между управляващите партии и се говори, че ръководството но холдинга не взема само решения, а те им се спускат "отгоре" и те само "натискат спусъка".

Ние не сме животни и не сме на стрелбище и затова днес искаме оставката на това ръководство, защото явно няма достойнство, за да налага свое мнение и да управлява сектора. Чувам, че се готвят уволнения на колегите от ВиК дружествата в Пловдив и Монтана, каза още той.

Надзорният съвет на ВиК холдинга с нов състав

Надзорният съвет на ВиК холдинга с нов състав

Инж. Ганчо Димитров е новият му председател