Румъния ни премести в жълтата зона в списъка на държави, според който се определят рестрикциите за пътуване и ограниченията.

Включването на България в т.нар. жълта зона от 00:00 ч. на 19 септември 2021 г. означава, че отпада ограничението гражданите, представили само отрицателен резултат от PCR тест при влизане в страната, да пребивават максимум до 3 дни (72 часа).

Останалите изисквания остават без промяна: освен с PCR тест, в Румъния от България се допускат без 14-дневна карантина ваксинираните или преболедували COVID-19 с необходимите документи, децата до 6-годишна възраст включително, както и транзитно преминаващи, но при условие, че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането.

Подробна информация е публикувана на сайта на МВнР в рубриката "Коронавирусът - как да пътуваме" на https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/romania

Румъния въвежда нова COVID-мярка за пристигащите от България

Румъния въвежда нова COVID-мярка за пристигащите от България

С отрицателен PCR пребивават без карантина до три дни…

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към: посолството на Република България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл Consular.Bucharest@mfa.bg.