Опашки от камиони и автомобили са се образували на ГКПП „Дунав мост”, съобщи БТА. Трафикът през пункта е засилен.

С няколко пъти днес са се увеличили превозните средства от Румъния, които влизат у нас. Причината са предстоящите Великденски празници, обясняват от граничния пункт.  

Около 30 % от румънците пътуват към нашето Черноморие, за да посрещнат празника. Това показват наблюденията от сутринта до обед. Гърция е крайната дестинация за останалите.

Карти с алтернативни маршрути получават шофьорите, които пътуват към черноморските ни курорти. Те са изготвени заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна.

Около 100 000 румънци се очаква да влязат у нас, по данни на „Гранична полиция”. В тази бройка не влизат туристите, които са се насочили към Гърция.

Утрешният ден също е работен в Румъния. Очаква се тогава трафикът на „Дунав мост” да се засили още повече. Именно заради това тежкотоварните камиони ще бъдат спрени за няколко часа. На всички трасета на граничния пункт ще се обработват автомобили.

От българската страна на пункта преди обед също се образуваха опашки от автомобили, пътуващи за Румъния. Причината била проблем със системата на митниците.

Шофьори се жалват, че чакат повече от час, за да минат през пункта.