Президентът Румен Радев призова за по-широка обществена подкрепа към Националната дарителска кампанията на БЧК за подпомагане на засегнатите от наводненията общини в област Бургас.
Според Радев обхватът на помощта също трябва да бъде разширен, така че събраните средства да се използват за закупуване на строителни материали и покъщнина според нуждите на засегнатите от водната стихия.

Идентифицираха и петата жертва на наводнението в Бургаско

Идентифицираха и петата жертва на наводнението в Бургаско

Полицията потвърди, че откритото тяло в Мандренското езеро е на Стоянка

На среща на "Дондуков" 2 с генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов президентът оцени високо създадената организация и оказваната от доброволците на БЧК подкрепа на най-тежко пострадалите семейства. "В труден за толкова много хора момент е важно те да знаят, че някой е съпричастен с тяхната болка и проблеми", подчерта президентът.

От своя страна Гигов покани представители на президентската институция да участват в разширеното заседание на Обществения съвет към БЧК, по време на което ще бъдат обсъдени конкретните начини за подпомагане на пострадалите от наводненията. В този контекст Радев посочи, че е редно в работата на местните съвети да бъдат включени и представители на пострадалите граждани.

БЧК събра над 190 хил. лв. за пострадалите при наводненията в Бургас

БЧК събра над 190 хил. лв. за пострадалите при наводненията в Бургас

Раздадоха хранителни и хигиенни пакети на засегнатите в Деня на будителите

По-рано днес стана ясно, че Националната дарителска кампания на БЧК за подпомагането на засегнатите от бедствието вече е събрала сумата от над 190 хил. лв.
Всеки, който има възможност да дари средства за подпомагането на пострадалите хора при наводненията в област Бургас, може да подкрепи Националната инициатива на БЧК:

  • чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС;
  • чрез on-line дарения на сайта на организацията;
  • на банковата сметка на БЧК:
    Банка: УниКредит Булбанк
    IBAN: BG29UNCR70001506750406
    BIC: UNCRBGSF
    Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България.

В продължение на проведените вчера срещи с представителите на областните и местните власти за преодоляване на последиците от наводненията, държавният глава проведе днес телефонен разговор с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По време на разговора Нанков е изразил готовността на правителството за възстановяване на инфраструктурата в региона.

Най-малко 4 млн. лв. щети от бедстието очаква Нанков

Най-малко 4 млн. лв. щети от бедстието очаква Нанков

Пречиствателната станция в квартал "Горно Езерово" е изцяло под вода

Очаква се утре Радев да обсъди възможностите за подпомагане на засегнатите от наводненията граждани и със заместник-министър председателя Томислав Дончев, който е и председател Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.