"Минимум за 4 милиона лева са щетите по републиканските пътища." Това стана ясно от коментара на регионалния министър Николай Нанков за щетите от водното бедствие в област Бургас.

Инфраструктурата в наводнените общини е в трагично състояние

Инфраструктурата в наводнените общини е в трагично състояние

Няма екологична катастрофа в Бургас според Нанков

Огромен проблем е пречиствателната станция в квартал "Горно Езерово", поясни още Нанков. По думите му тя е потопена изцяло под вода.
"Станцията е в авариен режим. До 4 седмици, както е разпоредил министърът, тя трябва да е ремонтирана и да заработи нормално", коментира още регионалния министър.

Нанков е притеснен и от нанесените щети върху домовете на хората. На места има по един метър тиня. "Наистина трагедията е голяма", подчерта строителният министър. Амбицията му сега е за бързо възстановяване на пътищата.

Синоптици и политици си прехвърлят отговорността за наводненията

Синоптици и политици си прехвърлят отговорността за наводненията

Българските синоптици работят с остарели средства и голяма част от тях работят на минимална заплата

Припомняме, трима души загинаха при наводненията в област Бургас през нощта на 23 срещу 24 октомври. Най-тежко беше положението в община Камено, където беше обявено и бедствено положение. По-късно стана ясно, чеседем каскадни язовира в бургаска област са със скъсани язовирни стени. Много хора бяха евакуирани от домовете си, като част от тях бяха приютени в общински сгради.

След проливните дъждове на 24-25 Октомври 2017 г. (около 200л/кв.м.) инспекторите на ДАМТН установиха 7 броя язовира със скъсани стени. Всички те са под 50 000 куб. м., с изключение на яз. "Чотората", който е с обем от 100 000 м3. Това са каскадни язовири, като четири, от тях са на територията на община Бургас, а три са в община Камено. Важно е да се отбележи, че под тези водоеми няма населени места и водния отток от тях не е причина за човешки жертви.

Трети ден издирват изчезналата жена при наводнението в област Бургас
Обновена

Трети ден издирват изчезналата жена при наводнението в област Бургас

Включиха се и водолази и планински спасители