Засиленият контрол на водата на град Стара Загора продължава. На 11 октомври служители на РЗИ - Стара Загора са извършили пробонабиране от 5 пункта в града, разположени в четири различни зони за водоснабдяване във връзка с продължаващите строително-ремонтни дейности от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Стара Загора. Това съобщиха от РЗИ-Стара Загора.

Резултатите от направения анализ не са показали отклонения от изискванията за качество, съгласно Наредба № 9 от 16 март 2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

Регионална здравна инспекция продължава да осъществява засилен контрол на качеството на водата в града на липите, като извършва пробонабиране от крана на потребителя, съгласно изискванията на горецитираната наредба.

През предходната седмица, от 10 до 16 октомври, в област Стара Загора няма регистрирана повишена заболяемост от чревни инфекции, свързани с консумация на питейна вода. За периода e регистриран един вероятен случай на вирусен хепатит в с. Ветрен и два потвърдени случая на колиентерит с причинител Ешерихия коли - един в Казанлък и един в с. Кънчево. Случаите нямат епидемиологична връзка помежду си.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове от чревни инфекции.

Продължават да следят качеството на водата в Стара Загора

Продължават да следят качеството на водата в Стара Загора

Пробите от 08.10.2022 г. не показват отклонения