Всички, които влизат през ГКПП "Златоград" от Гърция, ще попълват анкетни карти. Това стана ясно след заседание в Областната администрация на Кризисния щаб за медицинско осигуряване във връзка с мерките за разпространяване на коронавируса у нас, съобщава БНР.

Жена с грипоподобни симптоми е настанена в инфекциозното отделение на областната болница. Тя се е завърнала преди 12 дни от Северна Италия. Въпреки че е клинично здрава, нейни проби ще бъдат изпратени за изследване в Националната референтна лаборатория.

БЛС: При съмнения за коронавирус звънете на джипито по телефона, не хуквайте към болницата

БЛС: При съмнения за коронавирус звънете на джипито по телефона, не хуквайте към болницата

Личният лекар задвижва процедурата

Нашата преценка е, че е било малко пресилено приемането им в отделението и ще бъде обърнато внимание на личните лекари по-задълбочено да правят преценка на обстоятелствата около всеки един пациент, завърнал се от Италия или Китай, заяви директорът на регионалната здравна инспекция д-р Мими Кубатева.

Тя посочи, че в анкетните карти е включена информация за това откъде идват влизащите от Гърция, през какви страни са преминали и имат ли оплаквания и данни за техния личен лекар. Впоследствие тези карти ще се предоставят на РЗИ.

От здравната инспекция са изпратили и писмо до всички хотелиери в курорта Пампорово с инструкции да насочват всички със симптоми на инфекция да се обръщат към лекар, както и да подпомагат свързването на туристите с лечебно заведение на територията на областта.

Борисов отваря резерва за коронавируса, болниците осигуряват допълнителни легла
Обновена

Борисов отваря резерва за коронавируса, болниците осигуряват допълнителни легла

Ако трябва и на обяд брифинг - нареждате се докторите и обяснявате, обяснявате...