Незаконни постройки бяха премахнати в столичния кв. "Малинова долина". Акцията по събарянето им е организирана от СО-район "Студентски". В нея взеха участие и СДВР, ДАЗД и Столичния инспекторат.

В рамките на деня бяха съборени общо 14 незаконни постройки. Бараките са били изградени с подръчни средства - дървени палети, кофражни плоскости, найлони, винили, одеяла, топлоизолационни плоскости, килими, ламарини и др. Повечето нерегламентирани къщички бяха оборудвани и със самоделни печки, в които са изгаряни отпадъци.

Две лица са изведени от незаконните постройки по време на акцията. На място не са установени деца в риск или домашни животни. Съборените постройки са извозени заедно със събраните боклуци около тях - пластмасови туби, автомобилни гуми, битова посуда, строителни отпадъци.

Кметът на СО-район "Студентски" Петко Горанов заяви, че целта на акцията е строителите да бъдат принудени да осигурят на ромите условия за нормален живот, докато работят при тях, а не да ги принуждават да живеят по този полеви начин.

Премахват незаконни постройки в Борисовата градина

Премахват незаконни постройки в Борисовата градина

Първият обект, който е съборен, е ресторант