Студените класни стаи и липсата на ученици принудиха ръководството на Средното училище в село Хитрино да удължи ваканцията с още два дни, съобщи Нова ТВ. Учебни часове там не е имало от 9 декември миналата година - ден преди взрива на цистерна от дерайлиралия влак.

Обявиха бедствено положение в Хитрино

Обявиха бедствено положение в Хитрино

В сила е до приключване на операцията по пълното обезопасяване на цистерните

Точно в 8.30 ч. трябваше да започне учебният ден в Хитрино за 230 деца, които се събират там от 16 населени места от околността.

"Не е лесно да бъдат извозвани на училище. Знаете какви са условията в общините в цяла България. В момента са отворени пътищата, надявам се днес да дойдат учениците", обясни Ерхан Хюсеин, който е директор на средното училище "Д-р Петър Берон" в Хитрино.

Съвсем малко по-късно обаче картинката стана ясна, защото в класните стаи дойдоха едва 15 деца. И така се стигна до решението и следващите два дни да бъдат неучебни за школото.

Децата от Хитрино и околните села ще бъдат в класните си стаи на 16 януари, понеделник.

Учениците се връщат в класните стаи в София, Видин, Габрово и Плевен

Учениците се връщат в класните стаи в София, Видин, Габрово и Плевен

В 9 области зимната блокада остава

Дограмата, която пострада от взрива на цистерните, е подменена, но температурата в класните стаи е под нормата от 18 градуса, въпреки че парното работи вече втори ден. До понеделник се очаква сградата, която месец не беше обитавана, да се отопли.