Малко над 2300 деца ще могат да бъдат приети в първа група във варненските детски градини за следващата учебна година. Това съобщават от местната администрация.

За учебната година 2016/2017 свободните места са 2317. За тях могат да кандидатстват родителите на малчугани, които са родени през 2013 година. За набор 2014 и 2015 г. в яслените групи към обединените детски заведения са обявени 348 свободни места.

От общината поясняват, че родителите могат да подадат заявленията и задължителните документи от 1 април. Приемането на документи ще продължи до 10 май.

От дирекция „Образование и младежки дейности“ към общината в морската столица информират, че в правилата за прием в общинските детски градини и яслени групи няма промяна.

По-късно, извън регламентирания срок, ще се приемат документи и за обявените места за специални групи към ОДГ №9 „Ален мак“ и ЛДГ №20 „Бриз“. От общината уточняват, че изискванията, сроковете и мястото да подаването на документи ще бъдат съобщени допълнително в детските заведения и на страницата на електронния регистър.