Строителният министър Николай Нанков заминава за Тетевен. Там остава тежка ситуацията.

Максимално бързо трябва да се възстанови инфраструктурата и да се гарантира достъп на откъснатите села. Той е изпратил екипи на място.

Все още не се знае стойността на щетите. Пораженията ще бъдат възстановени от бюджета, увери министър Нанков. Имаме проблеми по поречието на река Черни Вит, каза още той.

Остава бедственото положение в Тетевен
Обновена

Остава бедственото положение в Тетевен

В цялата община има наводнени домове, отнесени улици и разрушени мостове

99 литра на квадратен метър са се излели за по-малко от 4 часа. В случая само дъждовете са причина за пораженията.

Към момента състоянието на язовирите на територията на цялата страна е нормално. Това каза председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски по време на съвместна работна среща с областния управител на област Стара Загора Гергана Микова и кметове, и представители на общини от региона.

Във връзка с проливните дъждове в страната през последните дни е задействан кризисният щаб на държавната агенция, въведени са 24-часови дежурства, а ръководството провежда среща по места с цел недопускане на инцидент на водоемите в страната.

Тежка обстановка в страната след проливните дъждове

Тежка обстановка в страната след проливните дъждове

Оранжев код в 11 области за проливен дъжд, гръмотевични бури и градушки

От ДАМТ напомнят на всички собственици на водоеми, независимо дали са общински или частни, да продължават да изпълняват предписанията, както и да следят нивата на стопанисваните от тях язовири.

Инспектори на ДАМТН продължават да следят проблемните водоеми, а кризисният щаб на агенцията ще продължи работа до нормализирането на метеорологичната обстановка.