Столичната полиция спипа пиян, дрогиран и без книжка моторист при проверка в ж.к. Люлин снощи.

Мъжът е спрян във във видимо нетрезво състояние, а след справка в информационната система на МВР се оказало, че той е и неправоспособен.

Извършената проба за алкохол с дрегер отчела над 2.3 промила, а тази за употреба на наркотични вещества - наличието на амфетамини.

Мъжът е транспортиран от екип на отдел "Пътна полиция" на СДВР до Военномедицинската академия за взимане на кръвна проба, след което е задържан. По случая е образувано бързо производство.

Пиян шофьор без книжка се заби в паркиран автомобил в карнобатско село

Пиян шофьор без книжка се заби в паркиран автомобил в карнобатско село

Дрегерът отчел 2.95 промила

По същото време в района на ул. "Луи Айер" служители на Четвърто РУ спрели за проверка автомобил, управляван от 50-годишен мъж. Оказало се, че е  известен на МВР за престъпления свързани с кражби и наркотици.   

Полевият тест установил употребата на кокаин. При последвалите оперативни действия и обиск в автомобила и на адреса, обитаван от мъжа, били намерени и иззети 10 пликчета с различна големина, съдържащи тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Автомобилът е иззет. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.

Отново в малките часове на нощта столични полицаи  спрели за проверка на бул. Симеоновско шосе автомобил, управляван от 23-годишен. Установено е, че младият мъж управлява превозното средство в срок на административно наказание за отнета книжка. Младежът успял да натрупа 89 фиша, 23 наказателни постановления по ЗЗдП, които са му връчени по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.