Седмина души загинаха при тежка верижна катастрофа тази нощ край село Кошарица, община Несебър, съобщават от пресцентъра на МВР.

Всичко започнало около 01.50 ч. в района на моста във вилна зона "Чолакова чешма" на пътя от Слънчев бряг за с. Кошарица, когато челно се удрят "Пежо 405", със старозагорска регистрация, и "Форд" с бургаска регистрация.
Секунди по-късно в двете ударени коли се врязва "Пежо 106" с бургаска регистрация. Малко по-късно колите се запалват. 

В  "Пежо 405", което е собственост на 48 годишна жена от Несебър са пътували трима младежи на 17 години, ученици от  професионалната гимназия по туризъм в Несебър -Радослав Янев, Емил Колешов и Стойчо Стоев. Водачът на автомобила . Стойчо Стоев е бил неправоспособен и по непотвърдена информация шофирал в нетрезво състояние. Колата пътувала от  Слънчев бряг към с. Кошарица. И тримата младежи са загинали.

Катастрофата е била наблюдавана и заснета с мобилен телефон от английския турист Пол Причарт, съобщава Дарик радио. Той споделил, че е звънял няколко пъти на Бърза помощ, откъдето отказали обаждането, чувайки английска реч. По думите на Причарт водата в пристигналата пожарна кола е свършила почти веднага.

В леката кола "Форд" пътували шестима души, сред които и момченце на 4 години. Водачът на колата, която пътувала от Кошарица за Слънчев бряг, бил 35 годишният Д.С. от Айтос. При инцидента загинало пътуващото на задната седалка семейство от с. Помен, Русенско - съпругът С.С. на 31 г., съпругата А.С. на 22 г. и момченцето им - Е.С. на 4 г., както и 36-годишният Я.Х. също от село Помен,
Пътуващият на задната седалка 42-годишен Г.П. от Бургас е настанен в бургаската болница, в критично състояние с 80% изгаряния. Водачът на колата  Д.С. на 35 г. е оставен на лечение в болница с фрактура на таза, без опасност за живота.

В "Пежо 106" имало само един човек - бременната 20-годишна К.Я. от Айтос. Тя пътувала от Кошарица за Слънчев бряг. След възникване на катастрофата бремената жена не изгубила присъствие на духа, а отишла до колата "Форд" и извадила от купето 35-годишния шофьор Д.С. Жената се е опитала да окаже помощ и на останалите в горящото купе, но от високата температурата гумите започнали да се взривяват.

След преглед в бургаската болница К.Я. е освободена за домашно лечение.

Причините за тежкото пътно произшествие са в процес на установяване. Предстои извършването на нов оглед на местопроизшествието и допълнителни мероприятия по установяване самоличността на жертвите.