Десетки жители на село Чомаковци се оплакват от трима братя - Георги, Петко и Минчо Георгиеви, които от години ги тормозили и заплашвали.

Жителите на Чомаковци вече са стартирали подписка, с която искат изселването на братята и семействата им.

Изнудвани сме за пари, взимани са ни колите, оплака се Рая, съседка на братята в репортаж на Нова телевизия. По думите й те казвали: "Давайте парите, иначе ти дръпвам жената, колата и ти взимам и детето".
По сметките на Рая за последните години циганското семейство взело от нейното поне 5-6 хиляди лева. Неведнъж заплашили близките й с нож.

Друга жена пък се оплака, че тримата братя са искали на съпруга й 5 хиляди лева за един месец спокойствие. Таксата "спокойствие" също била поискана със заплахи - братята й се заканили с брадви и вили, и то пред погледите на служители на реда.

Кметът на селото Павел Иванов призна, че проблеми има от години и с всеки изминал ден те се задълбочават. Решение засега няма. Оказа се, че редица пъти хората са се жалвали в полицията от ромската фамилия, но досега по тези жалби тримата братя само са привиквани и предупреждавани, след което пак са били пускани на свобода.

В момента обаче, за пръв път от години, двама от братята са задържани с постоянна мярка задържане под стража.

На свобода е единствено най-големият - Петко. Той отрече всички обвинения, които са отправяни към семейството му. Георгиев призна, че няколко пъти е лежал в затвора, все за кражби. Последно е бил зад решетките допреди няколко седмици. Той гарантира, че няма истина в жалбите на хората и подчерта, че няма намерение да напусне селото с близките си.