Четирима души са били откарани в болница след катастрофа между три автомобила на изхода на Шумен в района на 5-и километър, съобщи БНТ, позовавайки се на информация от полицията. В едната кола са пътували директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов, заместникът му комисар Пламен Тодоров и началникът на отдел "Разследване" в Шумен комисар Веселин Захариев.

Инцидентът е станал малко преди 10.00 часа. Автомобил "Фолксваген" с русенска регистрация се движел от седми километър при Шумен в посока Варна. Лека кола "Сузуки Вагон" завила наляво в посока Шумен, след което ударила движещия се по път с предимство "Фолксваген". След сблъсъка на двете превозни средства бил ударен и спрял на знак "Стоп" на изхода на Шумен лек автомобил "Тойота" с шуменска регистрация, в който пътували тримата полицейски шефове.

На място са били пратени три екипа на Спешна помощ. В шуменската болница са били откарани четирима души - трима от първата и един от втората кола. От колата на Гендов, Тодоров и Захариев няма пострадали. До пристигането на медиците тримата са оказали психологическа подкрепа на пострадалите. Те са откарани за преглед в шуменската болница, където е установено, че нямат телесни повреди и сериозни наранявания.

Шофьорите на трите автомобила са правоспособни водачи. Те са тествани за алкохол и наркотици, като резултатите от пробите им са отрицателни. При пътното произшествие са причинени материални щети. Леко ранени са общо петима души. Пътното платно в района на катастрофата е вече почистено.

Лек автомобил се блъсна в джип на жандармерията край Малко Търново

Лек автомобил се блъсна в джип на жандармерията край Малко Търново

Полицейският автомобил е бил спрял на контролен пост