Само за пет дни в отделението по токсикология във Варна са били приети шест души, които са се натровили след консумация на диворастящи гъби.
Това съобщи дежурният лекар в клиниката по токсикология към Военноморска болница - Варна, цитиран от varna24.bg
Някои от приетите са имали и усложнения, но след намесата на лекарите пациентите са изведени извън опасност.
Лекарят добави, че е много важно хората да знаят, че най-отровните гъби ( например мухоморките ) запазват качествата си дори и след предварителна обработка.
„И да ги варим, и да ги печем, те пак си остават отровни", посочи той.
Анoнимен
на 24.10.2009 в 02:40:32 #2башгад, я се поразрови малко в нета да разбереш точно колко от мухоморката трябва да хапнеш за да си сигурен пътник към оня свят то това да не ти е алкохол да близнеш и ако ти се завие свят да спреш. един съвет от мен - с твоите методи по-добре купувай гъби от пазара
ManUtd
на 23.10.2009 в 21:41:45 #1Пак ли бе? Не се ли научихте - само храна на прах!