Шестокласничка е блъснала на земята учителка в час по български език, която при падането си е счупила крака. Инцидентът е станал около 13.10 часа на 4 февруари в училището в село Градец, община Котел.

По-рано през деня е възникнал конфликт между учителката Дафинка Семова и 13-годишната ученичка. Момичето е блъснало преподавателката си, която при падане на земята си е счупила крака, съобщават от полицията, цитирани от Sliveninfo.

Директорката на училището разказа, че инцидентът е станал в час по български на 6 "а" клас. Учителката е отворила прозореца при влизането си в час. 15 минути по-късно ученичката безпричинно отишла до прозореца и казала, че там ще пише. Момичето е било помолено нееднократно да се върне на мястото си, но отказало, разказа Раева.

Според нея учителката е дръпнала момичето съвсем леко, късайки, без да иска, синджирче. Ядосаното момиче тръгнало да минава покрай учителката, но я бутнало и 57-годишната преподавателка паднала.

"Счупеният крак бе установен при преглед от лекарката в село Градец д-р Хараламова. Веднага извикахме Бърза помощ и колежката бе транспортирана в Сливен", каза Мария Радева.

Педагогическият съвет на училището се е събрал снощи, за да реши как да накаже ученичката. "С нея ще работи психолог. Вече извикахме родителите й и говорихме с тях", посочи директорката.

Пострадалата преподавателка Дафинка Семова е настанена в областната болница. Тя е претърпяла успешна операция тази сутрин в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен. Заместник-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов съобщи, че е оперирана тазобедрената става и пациентката е в стабилно състояние.