Държавата осигури пари на община Карлово, за да бъде построена инфраструктура, за което обаче трябва да бъдат изготвени проекти. Единствено парламентът може да облекчи процедурите и сроковете в това отношение и служебният кабинет няма как да бъде отговорен за това, че законите трябва да бъдат променени.

Това заяви служебният регионален министър Иван Шишков на посещение в карловското село Каравелово, където в момента е обявено частично бедствено положение, както и в село Богдан.

Ние направихме всичко възможно, участвахме във финансирането, като отпуснахме над 8.5 млн. лв. за ремонт на пътища и водопроводи, още 12 млн. лв. за възстановяване на инфраструктурата, около 9 млн. лв. за мостове и 3 млн. лв. за почистване, припомни Шишков.

Подпомагат наводнените общини с 10 млн. лв.

Подпомагат наводнените общини с 10 млн. лв.

Демерджиев иска още пари за превенция

През януари, февруари и март ще се избират проектанти и ще се приемат готови работно проекти, а от април нататък започва и строителството, информира кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Той посочи и че в момента строителство се извършва на пътищата Богдан - Войнягово и Московец - Богдан.

Работи се в малка част, защото в момента се проектира, допълни регионалният министър. А дали инфраструктурата ще бъде изградена сега или след три месеца, това няма да доведе до проблем за хората и тяхното здраве, увери Шишков.

Той подчерта и припомни, че след потопа в Карловско и наводнените села, държавното дружество "Автомагистрали", Агенция "Пътна инфраструктура", строителни фирми, ВиК Пловдив са съдействали безплатно.

Припомняме, от днес тежка техника разчиства тинята от деретата на реките в карловските села Каравелово и Богдан, които бяха наводнени миналата година.

БСП доведе хора от наводнените карловски села в НС

БСП доведе хора от наводнените карловски села в НС

Те искат отчет как са изразходени държавните средства за преодоляване на щетите.