Щека на тролей прониза предното стъкло на автобус и рани кондуктора, съобщи Дунав мост. Инцидентът стана в 16:16 часа в сряда в Русе на обръщалото, където е последната спирка на тролейбусите от градския транспорт.

По думите на шофьора на тролейбус №2 Галя Николова, която е с 35 години стаж зад волана, водачът на автобуса е карал доста бързо. Тя е смъквала щеките на тролея настрани, когато е чула силен трясък.

Автобус по линия 16 на фирма "Шанс" е предприел изпреварване на спрелия тролей и е закачил щеката. Тя е пронизала предното стъкло и се е пречупила. Според Николова самата тя е имала късмет, че в момента на инцидента е била зад тролея си, иначе е щяла да пострада. В автобуса е имало няколко пътника, които не са пострадали и са били прехвърлени на друг автобус.

На мястото веднага са били извикани екипи на "Спешна помощ" и полицията. 19-годишният кондуктор на автобуса, който е бил назначен само преди два дни на работа, е откаран в болница. Той е със счупен нос и рани по лицето, няма опасност за него. Продължава изясняването на причините за инцидента.