Ски зоната на Пампорово не е била отворена тази сутрин от съображения за безопасност, след като вчера и през нощта в района се е изляло голямо количество дъжд (36л/кв. м), а няколко основни лифтови съоръжения са поразени от гръмотевици. Това става ясно от публикация на страницата на курорта във "Фейсбук".

До края на деня няма да работят всички влекови съоръжения и част от ски пистите - основните черни и червени писти. Отворени са следните писти: Снежанка №1 - Малката стена, Снежанка 1а - ръкава от ски писта 6 към Малка стена; Снежанка №6 - зелената от вр. Снежанка до долна станция на ПВЛ №5 - новия шестседалков лифт на Малина; Снежанка № 6а - т.нар Дельово дере - горната част на Снежанка №2 и включването й в ски писта Снежанка №6; Снежанка №11. Работещите лифтови съоръжения за деня ще са: ПВЛ 1 - Автогара - х.Студенец; ПВЛ 2 -х.Студенец - вр.Снежанка; ПВЛ 5 - Малина - вр. Снежанка и ПВЛ 7 - Двата моста - вр. Снежанка. На ски зона Малина работят и двете пътеки за начинаещи и деца.

Проливен дъжд и силен вятър нанесоха щети в 4 общини

Проливен дъжд и силен вятър нанесоха щети в 4 общини

В село Кундево няма ток и вода

Въпреки това от управата на курорта не препоръчват ползването на ски зоната, защото снегът е изключително тежък и на места, въпреки усилията за отводняване на зоните, все още има много събрала се вода.

"Предупреждаваме ви да бъдете изключително внимателни и да спазвате всички знаци и табели, които изискват да намалите скоростта или забраняват карането на определени писти. Това се налага, поради факта, че около долните станции за качване на лифтовете и на пресичането на няколко писти в по-ниските зони има много неоттекла се вода и е диста меко, предвид дъжда и навалелия отгоре мокър сняг", посочват от "Пампорово" АД.

От утре ски зоната на курорта Пампорово ще работи с нормално работно време.