Температурите са в интервала от -3 С° до +6 С°, съобщават от АПИ.

Времето над страна е предимно облачно. Слаб вятър духа в областите Видин, Ямбол, Смолян, Варна, Кърджали, Хасково и София. Дъжд вали на места в област Варна и в района на Айтос /обл.Бургас/. Сняг вали в района на Котел /обл.Сливен/, слаб на проходите Ришки, Дюлински и Обзор-Сл.бряг. Пътните настилки в страната са предимно сухи, но в планинските райони и по усойните места са мокри, заснежени и обработени.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Състояние на автомагистралите:

АМ „Тракия“: няма.

АМ „Хемус‘‘:област Варна: от км 395+370 до км 395+630 посока София-Варна след пътен възел Неофит Рилски – поради изграждане на колектор в разделителната ивица се ограничава движението в изпреварващата лента, движението на МПС се осъществява в активната лента.

АМ „Струма“: област Перник: : поради пропадане на пътната настилка на път I-1 /Е79/ (с магистрален габарит, ЛОТ 0 на АМ „Струма“) от км 23+000 – нов (км 291+500 – стар) до км 24+000 - нов (км 292+500 – стар)  – дясно, в посока Перник-Кулата, скоростта на движение е ограничена на 80 км/ч. Движението да се извършва с повишено внимание; област Благоевград: Перник-Дупница-Сандански-граница Гърция посока Благоевград-София от км 90+260 до км 87+440 в лявото платно за движение ( в участъка между пътен възел Благоевград и пътен възел Кочериново) се извършват краткотрайни ремонтни работи на пътната настилка по двете ленти за движение. Срок до 16:00 часа на 20.03.2016 г. Движението ще се извършва в лентата за принудително спиране и ще е урегулирано с необходимите пътни знаци.

АМ „Марица“: няма ограничения.

АМ „Черно море“: няма ограничения.

АМ „Люлин“: няма ограничения.