Пуснаха тока на живеещите в русенски блок, натрупал над 50 000 сметка, предаде БНТ. До тази развръзка се стигнало, след като от етажната собственост успели да платят малка част от натрупаните задължения.

Припомняме, проблемът в блока продължи над месец, като през цялото това време живеещите там - общо 200 души, нямаха електричество заради натрупания дълг към енергото.

Част от семействата бяха принудени да напуснат домовете си и потърсиха подслон при близки, други обявиха жилищата си за продажба, а трети взеха квартири под наем. Само малка част от собствениците останаха в апартаментите си с надеждата проблемът да се разреши.

Блок в Русе натрупа над 30 000 лева сметка за ток

Блок в Русе натрупа над 30 000 лева сметка за ток

Хората сами си отчитат разхода, защото сградата няма Акт 16

При последната среща на потърпевшите с "Енерго про" е бил постигнат компромис по думи на професионалния домоуправител на блока Цветелин Цонев. Той обясни, че от енергото са обещали да пуснат тока точно преди Великден и да се монтира нов контролен електромер, така че да няма възможност за кражби.

Живеещите са много щастливи от развръзката точно преди празниците.

В свое съобщение и от електроразпределителното дружество посочват, че след празниците ще продължат разговорите с домоуправителя на етажната собственост за разсрочване и заплащане изцяло на натрупания дълг за електроенергия в най-кратки срокове.

Русенци разпродават жилищата си заради сметки за ток

Русенци разпродават жилищата си заради сметки за ток

В жилищната кооперация се е натрупал дълг от 50 хил. лв.