Община Сливен работи по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 - 2013", съобщи началникът на отдел "Общинска инфраструктура" Милко Харалампиев, цитиран от Sliveninfo.com.

Общинска администрация има сключени договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по тази програма, която включва работа в два обекта. Единият обект е Дома за стари хора в Сливен.

Там е извършено външно саниране и вътрешен ремонт. Ще бъде изградена централна соларна система за битово горещо водоснабдяване. В този проект е предвидено да има и подобект, който включва доставка на болнично оборудване и нов асансьор.

Общинска администрация работи и в друг обект отново по Оперативна програма „Регионално развитие". Това е Дневният център за деца и възрастни с умствена изостаналост „Свети Стилиян Детепазител" в Сливен.

Там ще се подмени дограмата, която в момента частично е сменена. Предвижда се да се топлоизолира цялата сграда - стени и покрив, както и да се изгради соларна система за гореща вода.

По друг подобект в Дневния център ще бъде доставено оборудване за различни процедури и рехабилитация. Общата стойност на проекта е 3,5 млн. лева.