Назначиха нов директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.

Той е инж. Божидар Илиев. Днес той се запозна с експертите на пловдивската екоинституция.

Екоинспекторите в Пловдив разбрали от медии за пожар и проверили за замърсяване

Екоинспекторите в Пловдив разбрали от медии за пожар и проверили за замърсяване

Уведомяват ден по-късно, че замърсяване на въздуха нямало

От регионалното министерство съобщават, че инж. Илиев е човек от системата на Министерството на околната среда и водите. До вчера е изпълнявал длъжността зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Бил е и директор на Басейнова дирекция "Дунавски район" (БДДР) в периода 2008-2009 г. Експертизата му се допълва с експертни и ръководни длъжности в РИОСВ - София, БДДР и ГД "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях" в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Работил е и като проектант, управител на частно дружество и консултант в сферата на околната среда и управлението.

По образование е инженер-геолог и хидрогеолог. Завършил е Минно-геоложкия университет в София. Инж. Илиев е и научен сътрудник ІІ-ра степен по "Хидрогеохимия на урановите находища за добив на уран по метода на подземно извличане посредством сондажи". Има множество специализации в България и чужбина, свързани с различни аспекти на управлението на водите.

650 л. машинно масло изпуснато в Марица и Пишманка

650 л. машинно масло изпуснато в Марица и Пишманка

След производствена авария в "Каучук" АД - Пазарджик

Не е ясно дали смяната се дължи на екокатастрофата в река Марица.

Припомняме, на 25 януари рибари сигнализираха за мъртва риба в Марица край Марица и Пловдив. Беше установено, че нормата за замърсяване в реката е превишена 16 пъти. Обвинения за замърсяването на река Марица получи управителят на "Екоинвест".