Улица "Опълченска" ще бъде ремонтирана цялостно в участъка от кръстовището с бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров". Реконструкцията ще започне на 16 юли. Това съобщиха от Столична община.

Строителните дейности ще стартират от кръстовището на ул. "Опълченска" и бул. "Сливница", включително мостовото съоръжение над р. Владайска. Дължината на целия участък е около 715 м.

От СО посочват, че се предвижда реконструкция на инженерната инфраструктура. Ще бъдат изградени нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове. Ще се обнови и електроразпределителната мрежа. Планирано е да се извърши и преустройство на тролейбусната контактно-кабелна мрежа, както и реконструкция на трамвайния релсов път при кръстовището на ул. "Опълченска" и ул. "Пиротска".

Пътното платно на ул. "Опълченска" ще бъде обновено и разширено, като габаритът на основното трасе ще е с пътни платна 22 м, който включва по 3 ленти за движение в посока, като едната от тях ще бъде само за градския транспорт, и разделителна ивица - 1 м. Ще бъдат изградени нови тротоари съгласно съществуващото застрояване и регулация. Ще се изгради ново улично осветление, двустранно разположено по пътното платно.

Строителните работи ще бъдат извършени с временна организация на движение и промяна на част от линиите на градския транспорт, за което ще предоставим допълнително подробна информация.

От столична община поясняват, че ремонтните дейности ще продължат близо осем месеца. След ремонта ще бъдат засадени нови 50 широколистни дървета.

Затварят временно част от столичния булевард "Цар Борис III"

Затварят временно част от столичния булевард "Цар Борис III"

В района се въвежда реорганизация на движението