От 6:30ч. на 24 май 2024г. до 14ч. на 26 май 2024г. се затваря за движение на пътни превозни средства участъкът от бул. "Цар Борис III" между бул. "Тодор Каблешков" и Софийски околовръстен път, включително и локалните платна на бул. "Цар Борис III". Това съобщиха от Столична община.

Ще бъдат пропускани само автомобили в специален режим на движение. От СО посочват, че водачите на моторни-превозни средства, имат възможност да използват алтернативен маршрут по ул. "Любляна" и бул. "Братя Бъкстон". Временно с цел облекчаване на придвижването ще бъде разрешен левия завой от бул. "Цар Борис III" към бул. "Тодор Каблешков".

Временната организация на движение се налага във връзка с изграждането на ул. "Народен герой" и строителството на кръстовището на бул. "Цар Борис III" - бул. "Ал. С. Пушкин" и ул. "Народен герой". Предвижда се полагане на плътен асфалтобетон и хоризонтална маркировка на директно трасе на бул. "Цар Борис III" в посочения участък.

На 25 май, в интервала между 04:30 ч. до 14.00 ч. ще бъде спряно и движението по трамвайните релси. Движението на бул. "Цар Борис III" ще бъде възстановено след 14:00ч. на 26 май, неделя.

С реализацията на кръстовището на ул."Ал. С. Пушкин" се осигурява алтернатива на движение към район "Овча купел" и Околовръстен път, което ще облекчи трафика по бул. "Овча купел" и Околовръстен път. В зависимост от атмосферните условия е възможно строително-монтажните работи да продължат с удължено работно време, уточняват от Столична община.

Промени ще има и в организация на движението на градския транспорт. Маршрутът на автобусна линия № 107 се променя както следва (в посока кв. Карпузица): от Боянска църква по действащия маршрут до кръстовище ул. "Александър Пушкин" - бул. "Никола Петков", наляво по бул. "Никола Петков" и наляво по ул. "Любляна" по маршрута до кв. Карпузица двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

Маршрутът на автобусна линия № 260 се променя както следва (в посока кв. Горна баня): от бул. "Прага" по действащия маршрут до кръстовище бул. "Цар Борис III" - бул. "Овча купел", надясно по бул. "Овча купел", наляво по ул. "Любляна" и надясно по бул. "Никола Петков" по маршрута до кв. Горна баня двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

От 04.30 часа до 14.00 часа на 25.05.2024 г. маршрутът на трамвайни линии №№ 4 и 5 се скъсява както следва (в посока кв. Княжево и бул. "Никола Петков"): съответно от кв. Орландовци и Съдебна палата до ж.к. Бъкстон.

Маршрутът на трамвайна линия № 11 се скъсява от кв. Илиянци до ТМ ухо "Овча купел" при стадион "Славия".

Освен това се разкрива и временна автобусна линия № 5ТМ с маршрут: от автостанция "Княжево" (начална и крайна спирка на автобусна линия № 58) по бул. "Цар Борис III", наляво по бул. "Никола Петков", надясно по ул. "Любляна", надясно по бул. "Овча купел", наляво по бул. "Цар Борис III", надясно по бул. "Братя Бъкстон", надясно по ул. "Тодор Каблешков", направо по бул. "Овча купел", ул. "Любляна", бул. "Никола Петков" и бул. "Цар Борис III" по маршрута до автостанция "Княжево".

Расте недоволството срещу реорганизацията на движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Расте недоволството срещу реорганизацията на движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

От Общината пък твърдят, че всички искания на живущите са взети под внимание