Собственици на временни обекти в Бургас протестираха пред сградата на общината. Поводът за недоволството им е започналото премахване на павилионите им, съобщава burgasinfo.

Според председателят на Асоциацията за защита на дребния бизнес Николай Димитров новоприетата наредба за временните обекти нарушавала редица законови разпоредби.
Eдни павилиони се премахват, а на тяхно място се поставят други с нови собственици, каза Димитров, цитиран от БНТ.

Протестиращите апелират за ясни правила, по които да се махат павилионите и по които се сключват договорите за експлоатация на временните обекти.

От общинската администрация заявиха, че планът в централната част на града е съгласуван с Националния институт на паметниците на културата и че се премахват павилиони, които пречат на движението.
В замяна са предложени алтернативни места.

Собствениците на временни обекти са завели дела в Бургаския административен съд, част от тях са спечелени. От своя страна администрацията обжалва на по-горна инстанция.

Днес от пресцентъра на общината предложиха протестиращите да представят исканията си пред комисията по чл. 56, която утвърждава схемата на временните обекти в Бургас и решава кои от тях да бъдат премахнати.