Нормално се осъществява движението на пл. "Независимост" в София тази сутрин, съобщава БНТ.

Палатките на протестиращите на площада са премахнати от пътното платно. На тротоара пред новата парламентарна сграда остават само палатките на "Системата ни убива". Свободни за движение са и кръстовищата на Орлов мост и пред Софийския университет.

На снощния протест демонстраните заявиха, че в знак на добра воля до 15 септември няма да възстановяват блокадите на възловите кръстовища в центъра на столицата. След това обаче отново разположиха палатките си в района и се заканиха да останат там. Тази нощ обаче блокадата е премахната.

Блокираните дни наред кръстовища - свободни за движение

Блокираните дни наред кръстовища - свободни за движение

Протестиращите от "Орлов мост" не искат да пречат на завръщащи се от отпуск софиянци

За поредна вечер протестиращите се събраха на площад "Независимост" с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и за провеждането на предсрочни честни парламентарни избори. Протестът премина под надслов "Нас не ни е страх", а символът му този път бяха играчки като знак на солидарност с веригата за детски стоки"Хиполенд".

Припомняме, вчера четири държавни институции започнаха проверки в офисите й, след като шефът ѝ осъди полицейските действия на протеста.

На 10 септември, от 8.00 часа, протестиращите обявиха, че ще бъде организирано "Велико народно въстание 2", подобно на провелото се тази сряда, 2 септември.

Антиправителствените протести в София продължават 58-и ден

Антиправителствените протести в София продължават 58-и ден

Недоволстващите нямало да блокират ключови кръстовища до 15-ти септември