Пороен дъжд и градушка наводниха центъра на София и някои от столичните квартали.

Бурята прекърши дървета и събори билбордове, нанасе сериозни материални щети, но пострадали хора няма.

Над 30 души в три трамвая бяха блокирани на триъгълника до надлез "Надежда". До средата на трамваите има вода. Хората престояха така около 30 минути.

Пристигналите на място екипи от пожарникари също нямали достъп. Тогава в спасителната операция били включени наличните надуваеми лодки.
С тях огнеборците приближавали до трамваите и един по един измъквали хората и ги придвижвали до безопасно за тях място.

От МВР съобщиха, че са мобилизирани всички сили на полицията, пожарната и гражданска защита за отводняване на засегнати от пороя райони.

Огнеборци от столичната служба с 23 автомобила отводняват най-тежко пострадалите от бурята сгради в София.

Най-тежко е положението в района на МС, сградата на БНР, бърза помощ и трамвайното депо "Надежда".

Мобилизирани са допълнителни сили на пожарната от София област и Перник, тъй като има сигнали и за повече от 100 наводнени жилищни сгради.

По данни на СДП критично повишено е нивото на Перловската река при Орлов мост, където водата наближава нивото на моста.
Залят е подлезът пред сградата на Министерския съвет и друг - пешеходен подлез, на ул. "Латинка".

Водният стълб на колелото при Сточна гара е 80 см. Част от проблемите са отново непочистени канализационни шахти и инфраструктура в столицата.

В квартал "Орландовци" има наводнени къщи.

Заради наводнението беше спряно движението на тролеите и трамваите в засегнатите райони.

С часове центърът беше изцяло блокиран за движение. Движението по улиците около НДК и "Mall of Sofia" бе затруднено, като задръстването  обхвана голяма част и от бул. „Ал. Стамболийски".
Движението на градския транспорт спря, а хората вървяха пеша.

Полицията съветва гражданите, ако нямат спешна необходимост, да си останат по домовете или да избягват най-засегнатите райони.
При необходимост веднага да сигнализират на телефон 160.

Валери Младенов от Гражданска защита уточни, че екипи работят по отводняването и добави, че ситуацията в столицата не е кризисна.

Директорът на Столична дирекция на Гражданска защита призова шофьорите да останат по места и да освобождават пътя на спасителните екипи.

От Министерството на извънредните ситуации съобщиха още, че на спешния телефон 112 са получени над 100 сигнала за наводнени улици, подлези, дворове и приземни помещения на 50 административни и жилищни сгради.

Най-тежко остава положението в центъра на София. Засегнати са районите Лозенец, Средец, Оборище, Възраждане, Подуене, Сердика, Връбница и Триадица.

Бурята е била в посока север-юг, има паднали дървета.
Най-силен дъжд е паднал в централната градкса част и кварталите „Надежда" и „Банишора", където са наводнени много улици и дворове.

Наводнени са мазетата на Археологическия музей, театър"Сълза и смях", Американския научен център и Съюза на българските автомобилисти. Няма данни за пострадали хора.

В центърът на София бурята предизвика затруднения в движението.
Водата стигна до фаровете на автомобилите по булевардите Евлоги Георгиев, Раковски, Граф Игнатиев, Дондуков, както и в района на Орлов мост и улиците около НДК и Женския пазар.

С часове центърът беше изцяло блокиран за движение. Движението по улиците около НДК и "Mall of Sofia" бе силно затруднено, като задръстването обхвана голяма част и от бул. „Ал. Стамболийски".
Движението на градския транспорт спря, а хората вървяха пеша.