Софийското метро спря в час пик, когато гражданите на София се прибират от работа.

Мотриси не се движат по основната линия в посока центъра на София от Бизнес парка и летището.

От Столична община съобщиха, че прекъсването е във връзка с технически проблем на влак в участъка Сердика - Софийски университет

Работата по отстраняването на аварията в метрото между метростанция "Сердика" и "Младост" продължава. Това написа в профила си във "Фейсбук" кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Извиняваме се за причиненото неудобството", пише още тя.

Заради аварията в метрото пуснахме автобуси, които ще се движат от метростанция "Сердика" до метростанция "Младост 1". Автобусите тръгват от двете станции и ще се движат до полунощ. Това съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова.

Влакът, който имаше технически проблем е изведен и в момента се извършва оглед на контактната мрежа.

БНР съобщи, че аварията ще бъде отстранена до полунощ.

Мотриса е спряла между станциите "Г.М. Димитров" и "Ж. Кюри", като е преседяла повече от половин час в тунела. Впоследствие е изведена. 

Пътници се оплакаха от липсата на информация и липсата на адекватна реакция от страна на персонала на метрото. По никакъв начин не са били уведомени какво се случва и каква е причината за спирането на движението. 

От Столична община съобщиха, че допълнително временно е преустановено движението на метрото в участъка Сердика - Софийски университет двупосочно. Във всички останали участъци движението на влакове се осъществява.

На метростанция "Сердика" полицията не допуска пътници в станцията, които са за посока към "Люлин". Пътниците за "Младост" от един момент нататък са започнали да се допускат, но отново никаква информация не се предоставя на разтревожените граждани.

Екип на Метрополитен извежда влака, след което движението ще бъде възстановено. Няма информация кога движението ще се нормализира.

Репортер на News.bg стана свидетел, че от касите на метрото не желаят да компенсират пътниците с нов билет и са ги отпратили в централата на Метрополитен, където да си търсели обезщетение.