emaxpress
На всички фирми, ангажирани с почистването на София, ще бъдат наложени санкции. Като цяло ще бъдат заплатени само 410 000 лева от възможните около 2 милиона лева.

Това стана ясно след съвещание на оперативния щаб за зимното почистване, който бе свикан от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

На него столичният градоначалник направи анализ на резултатите от дейността и  даде своята крайно незадоволителна оценка за организацията на работа на фирмите през вчерашния ден, съобщават от общината.

Припомняме ви, че падналият вчера сняг блокира движението на много места в столицата.

Впоследствие се оказа, че фирмите, заети с почистването, са излезли прекалено късно на работа.

Фандъкова уточни, че за отделни райони като „Триадица", където има над 5 процента неизпълнение на работата няма за бъде заплатен нито лев.

При предишния снеговалеж фирмите  получиха с милион и половина по-малко средства от предвидените за добре свършена работа.    

Йорданка Фандъкова  поиска от управителите на фирми  да бъде създадена нова организация за работа, която да гарантира драстично подобряване на услугата. 

Кметът на Столична община нареди на управителите на фирми при очакван снеговалеж да изкарат снегопочистващата техника от фирмените бази и да я разположат в районите, които обслужват.

Целта е да  се скъси времето за придвижване на техниката от базите до всички ключови за града пътни артерии.