Болницата в Перник, която беше пусната на търг заради дългове, ще плаща до 15 000 лева месечно на НАП. Това реши общинският съвет в града, предаде БТА. Предстои да се изготви оздравителен план за погасяване на задълженията, които Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник има към Националната агенция по приходите. Предвижда се разплащанията да се извършват само с постъпления от Здравната каса и да не надхвърлят 15 000 лева.

Продават болница в Перник заради дълг към НАП от 430 000 лева

Продават болница в Перник заради дълг към НАП от 430 000 лева

Търгът е за 18 декември с първоначална цена 4 934 762 лева

Припомняме, на 30 ноември стана ясно, че болницата ще бъде продадена на търг, защото няма възможност да погаси задълженията си. След намесата на здравния министър Кирил Ананиев обаче търгът, насрочен за 18 декември, беше спрян до изясняване на собствеността на сградата.

Общият дълг, който болницата е натрупала към НАП, възлиза на над 430 000 лева. Сметките й са запорирани и заради дългове на стойност 80 000 лева за ток и вода.

Според управителя на болницата д-р Венцислав Чунов задълженията могат сравнително бързо да бъдат погасени, ако се използва по-рационално капацитетът на болницата.

Спряха търг за продажба на специализираната болница в Перник

Спряха търг за продажба на специализираната болница в Перник

Лечебното заведение беше заплашено с продажба заради дълг от 430 хил.лв.

Болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник е бивш профилакториум с площ 10 000 кв.м и над 40 дка двор. Здравното заведение е открито през 1959 г. като база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация в София.

Към момента в болницата се лекуват болни от инсулт, инфаркт, посттравматични състояния и други.