РИОКОЗ Пловдив създава комисия, която ще се бори с корупцията сред инспекторите. От 1 юли са въведени и чек- листове. Новата форма на контрол с т. нар. чек листове е наложена от Министерството на здравеопазването.

Целта е да се пресекат случаите на взиман подкуп от санитарните инспектори. Започват и многократни проверки на места, които са били проверени от инспекторите, за да се потвърди достоверността на съставените актове и предписания.

В пловдивската инспекция вече действа комисия за проследяване на слабите места в документоооброта на инспекторите. Тя се сформира със заповед на директора след първия случай за тази година на хваната инспекторка с подкуп.

"Предстои задържаната служителка на РИОКОЗ в Първомай да бъде уволнена" -това съобщи директорът д-р Ани Егинлиян. Тя уточни, че се чакат само документите на Прокуратурата за повдигнатите обвинения срещу инспекторката.

Припомням, че служителката бе хваната със 700 лева на 3 август в Първомай. Те са й били дадени от собственик на ресторант, за да не му бъде съставен акт за лоша хигиена на обекта.