Спецполицаи ще охраняват центъра на Бургас по празниците.

Мобилизирани ще бъдат служители от сектори "специализираните полицейски сили" и "специалните тактически действия" към бургаската полиция и жандармерия, като те ще бъдат въоръжени с дългоцевно оръжие.

Униформените вече патрулират в местата с голямо струпване на хора, каквито са централна градска част - ул. "Александровска" и обособените коледни базари и къщички, в района на жп гарата и двете автогари, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете.

Възможно е патрулите да бъдат и смесени с водачи на служебни кучета, като целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и антитерористични действия.

Подобни патрули са осъществявани и в предходни години, като освен външен периметър е покривана и вътрешна площ в големи търговски обекти, без това да нарушава нормалната търговска дейност и обичайния обществен живот.

Ръководството на бургаската полиция е провело срещи с представители на частните охранителни фирми и на извършващите инкасова дейност с цел изостряне на вниманието и вземането на предохранителни мерки за недопускане на евентуални престъпления, сред които и грабежи на оборотни суми от големи търговски обекти.