Ограничава се движението на камионите над 12 т по пътя Добри дол - Дъбова махала - Монтана от 7 юли, съобщи АПИ. Целта е повишаване на пътната безопасност в населените места, през които преминава трасето, както и по път II-11 Дунавци - Цар Симеоново - Ботево - Арчар, който се свързва с път III-112. Забраната няма да важи за преминаването на автобуси.

Тежкотоварният трафик ще бъде пренасочен изцяло по първокласния път I-1 Видин - Монтана. Продължава изкърпването на асфалтовата настилка на първокласния път I-1 (E-79) в областите Видин и Монтана. В момента продължава монтажът на пътната сигнализация на територията на област Монтана. Веднага след поставянето на всички необходими знаци и приемането на временната организация на движението от "Пътна полиция" разпоредбите на заповедта ще влязат в сила.

Обърнал се камион затрудни движението по пътя Велико Търново - Гурково

Обърнал се камион затрудни движението по пътя Велико Търново - Гурково

Инцидентът е станал в района на Присовски завой

Третокласният път III-112 Дъбова махала - Монтана е най-кратката връзка между Видин и Монтана и е алтернативен маршрут на път I-1 Видин - Монтана. През 2020 г. с финансиране по ОПРР 2014-2020 г. бяха основно ремонтирани 30 км от третокласното трасе и настилката е в добро състояние. Освен, че спестява време за пътуване, за ползването му тежкотоварните автомобили над 3,5 тона не плащат тол такса и това е основната причина да бъде предпочитан маршрут от шофьорите на тежкотоварни автомобили. Друга причина за ограничаване на движението на МПС над 12 тона е, че в Областно пътно управление - Монтана са постъпили множество сигнали от граждани за повреди по имуществото им от преминаващия интензивен тежкотоварен трафик през населените места.