Учениците в Кюстендил поискаха специална външна стена, която да се постави на сградата на общината и която те да изпълнят с графити. 

Предложението е отправено от председателя на младежкия парламент в Кюстендил Васил Македонски и е изпратено до кмета на града, съобщиха от общината

 Според Македонски войната срещу графитите идва от неразбирането на възрастните и непознаването на така наречената "ърбан култура".

Идеята за  стена, изписана с графити, беше обсъдена на среща между кмета Петър Паунов и младежкия парламент в града. По искане на градоначалника организацията  периодично поставя пред местната власт исканията на младите хора.

По време на разговора младите хора настояха  местните институции да им осигурят разнообразни възможности за свободното време. Те поискаха басейн, курсове по планинско ориентиране и по-голяма публичност и афиширане на различните форми на извънкласна дейност.

Председателят на Детския младежки парламент коментира, че родителите са дистанцирани от възпитанието на децата си, които са потърпевши от това.

Кметът Паунов изказа идеята си веднъж месечно младежкият парламент да подава сигнали за нередности, с цел бързото  им отстраняване от компетентните институции. Той пое ангажимент да следи чиновницитедали работят в добър синхрон и координация, за да изпълнят исканията на младите хора.

На срещата беше решено още да бъде излъчена работна група от всяка институция и организация, имащи отношение към проблемите на децата. Тя ще трябва  да подготви програма за действие и за справяне с проблемите на младежите. Основен координатор на групата ще е младежкият парламент.