Столичани се събраха в памет на загиналите след катастрофата от снощи, на която станаха жертва двама младежи- момче и момиче на 22 и 24 години.

Мястото на трагичния инцидент бе малко преди кръстовището на бул. "Сливница" и улица "Русе". Именно там софиянци излязоха на мирен протест с цвете и свещи в ръка. Булевардът е затворен.

Събралите се хора настояват да се въведат промени, както и да се сложат ограничители на скоростта по пътната настилка. По думите им, тъй като след полунощ светофарите не работят, мястото се превръща в писта за шофьорите.

Снимка 617348

Източник: БГНЕС

По информация на Нова телевизия тялото на момчето е намерено на 300 метра от трупа на момичето. 22-годишният младеж е бил влачен от шофьора, който спира след сблъсък в стълб на следващото кръстовище при булевард "Константин Величков".

Припомняме по-рано стана ясно, че Софийска градска прокуратура е задържала 18-годишният шофьор А.А. за 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. "б", пр. 1 във вр. с ал. 1, б. "в", пр. 1 във вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Предстои да бъде внесен иск в Софийски градски съд за постоянния арест на А.А. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия за изясняване на всички обстоятелства по случая.

Шофьорът, убил двама души на столичен булевард, имал книжка от два месеца
Обновена

Шофьорът, убил двама души на столичен булевард, имал книжка от два месеца

18-годишният водач е задържан за 72 часа