С официална декларация на днешното си заседание Столичният общински съвет (СОС) прие декларация в подкрепа на кандидатурата на София за домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г. Общинските съветници дават положителна оценка за усилията на Министерство на младежта и спорта, което активно работи от няколко месеца за подготовката и представянето на българската кандидатура пред Международния олимпийски комитет.

СОС изразява принципно становище да участва в процеса и да подпомага усилията София да стане домакин на този престижен международен форум.

Припомняме, че декларацията бе внесена като предложение от общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера. Тя бе прокарана с гласовете на ГЕРБ и патриотите - ВМРО и "Атака".

В декларацията се посочва, че това значимо спортно събитие ще допринесе за развитието на град София като европейска спортна столица, както и ще позволи активна политика по модернизация на спортните съоръжения на ПП "Витоша", както и на спортните обекти в града.

Във връзка с тази кандидатура Столичният общински съвет изразява подкрепа за усилията на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на ПП "Витоша", както и на спортните обекти в града и така да се стартира подготовката за Младежките зимни олимпийски игри "София - 2024".