Столична полиция предприема мерки по опазване на обществения ред във връзка с футболен мач, който ще се проведе днес от 20 часа на стадион Виваком Арена "Георги Аспарухов".

Срещата е от турнира на "Лига на конференциите" между отборите на ПФК "Левски" и израелския ФК "Апоел Беер Шева".

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи, като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, както парфюми и чадъри.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на стадиона по време на срещата. Помощ в това ще окажат и полицейски служители, които ще се намесват само при необходимост.

С цел избягване на струпване СДВР призовава зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона- от 18 часа.

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града.

Във връзка със спортното мероприятие, в следобедните часове е възможно временно затруднение на движението в централната градска част.

От страна на организатора са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет.

Феновете на "Левски" ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б и В, а тези на ФК "Апоел Беер Шева" на сектор Г.